Tarieven en vergoedingen

Tarieven voor particulieren
Het tarief voor de groepstraining bedraagt € 365,- inclusief 21% btw en trainingsmateriaal. Voor dit bedrag krijg je 16 tot 20 uur training in een groep van maximaal 5 personen.
Het tarief voor een individuele training bedraagt  € 480,- inclusief 21% btw en trainingsmateriaal. Voor dit bedrag krijg je 8 tot 12 uur training op individuele basis.
Het tarief voor losse sessies is € 65,- per uur, inclusief 21% btw.
De training voor jongeren kost respectievelijk € 300,- (groep) en € 400,- (individueel), inclusief 21% btw en trainingsmateriaal.

Tarieven voor werkgevers
Het tarief voor de groepstraining bedraagt € 400,- inclusief trainingsmateriaal en exclusief 21% btw.
Het tarief voor een individuele training bedraagt € 550,- inclusief trainingsmateriaal en exclusief 21% btw.
Het tarief voor losse sessies bedraagt € 75,- per uur, exclusief 21% btw.

 

Vergoedingen

Zorgverzekeraar
Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de mindfulness training, bij een aanvullende verzekering. Soms vraagt de zorgverzekeraar een verwijsbrief van de huisarts waarin staat dat er sprake is van een burn-out. Niet alle verzekeraars hebben deze eis. Vergoedingen variëren van € 350,- tot € 200,-. Kijk bij je eigen zorgverzekeraar naar de mogelijkheden van vergoeding. De zorgverzekeraar eist altijd dat de mindfulness trainer categorie 1 trainer bij de VMBN is. Maud Dijkema van Mindfulness Nieuwegein is categorie 1 trainer.

Via werkgever
Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, een ziekteverzuimbudget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk. Mogelijk is de werkgever bereid te investeren in mindfulness door de Landelijke campagne: Herken de druppel, check je werkstress, www.campagne.arboineuropa.nl.

Via arbodiensten
Werkgevers via arbodiensten benaderen, via bedrijfsartsen en brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw) is een mogelijkheid.

Via UWV
Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Van belang is dan goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.

Via gemeente
Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Je kunt een beroep doen op WMO gelden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook een deel van een MBSR voor mantelzorger.

Via Arbeidsintegratie
De Amersfoortse vergoedt in principe 100 euro. Vraag echter goed door op de voorwaarden. De Ohra vergoedt alleen een individueel traject op basis van een diagnose van een arts. Menzis biedt vergoeding voor mantelzorgers als ze een aanvullend pakket hebben.

Algemene Voorwaarden