Ik ben Maud Dijkema

Vanuit openheid, rust en passie geef ik individuele mindfulness trainingen.

Ik weet dat het leven niet altijd makkelijk is. Mijn eigen leven heeft de nodige hobbels gekend. Van ‘gewone, dagelijkse stress’ van het combineren van studie met een sociaal leven, van het combineren van werk en gezin tot en met een burn-out in de zomer van 2018. Deze overbelasting ontstond na onze verhuizing van Oosterhout naar Nieuwegein.

De eerste periode was ik volledig uitgeput en ervoer ik continue grote onrust en spanning, zowel fysiek als mentaal. Een drukke winkel was genoeg om een paniekaanval te veroorzaken. Ik durfde niets meer alleen te doen. Zelfs alleen thuis zijn was bedreigend.

De weg naar herstel

Langzaam ontstond herstel, eerst lichamelijk. Mijn wandelingen werden steeds langer. Ik ging weer sporten. Mijn conditie bouwde zich weer op. Het mentale herstel duurde langer. Het was alsof ik alles weer opnieuw moest leren. Ik moest weer leren vertrouwen op mezelf. Dit herstel ging met ups en downs.

“Gelukkig kwam er daarna altijd weer een ‘up’.”

Er waren momenten waarop ik dacht dat ik er al weer helemaal was en evenveel momenten waarop ik dacht dat ik nooit meer beter zou worden. Dat ik nooit meer ontspannen zou kunnen zijn. Dat ik nooit meer zou kunnen genieten. Gelukkig kwam er daarna altijd weer een ‘up’.

Genieten van alledaagse activiteiten

Het mooie is dat ik meer ben gaan genieten van alledaagse activiteiten. Dat ik beter voel wat me moe maakt en daar ook beter rekening mee houd.

Dat ik dagelijks buiten wandel, langs de Lek of in het IJsselbos met onze labrador pup Nova. Dat ik weer volledig aanwezig kan zijn bij het spelen van een spelletje met mijn jongste dochter of bij het drinken van een kop koffie bij de Starbucks met mijn oudste dochter. Ik geniet weer van het lezen van een mooi boek, van een etentje met vrienden en van de zon die buiten zo mooi schijnt op de bomen in onze tuin.

Waar Mindfulness mij bij heeft geholpen…

Mindfulness heeft me geholpen om met deze turbulente periode om te gaan. Om te kunnen meebewegen en te accepteren, om te kunnen omgaan met mijn angsten en onzekerheden. Om mezelf weer te verbinden met het hier en nu, rust te vinden en keuzes te durven maken.

“Verbinden met hier en nu, rust te vinden en keuzes te durven maken.”

Ik beoefen sinds 2007 mindfulness. In 2011 heb ik de opleiding afgerond om mindfulness trainer te mogen zijn. Op basis van opleiding en ervaring ben ik door de beroepsvereniging VMBN ingedeeld in categorie 1. Hierdoor kunnen deelnemers de mindfulness training vergoed krijgen door de zorgverzekeraar. In de afgelopen 8 jaar heb ik dagelijks mensen begeleid in mindfulness. Graag kijk ik samen met jou of mindfulness ook jou kan helpen om te gaan met jouw stress, jouw spanningen, jouw angsten en onzekerheden.

““Accepteer wat je niet kunt veranderen, heb de moed om aan te pakken wat je wel kunt veranderen en de wijsheid om het verschil te zien”.”

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.