Ik ben Maud Dijkema. Vanuit enthousiasme, passie, openheid en rust geef ik Mindfulness trainingen aan volwassenen en jongeren.

Na het behalen van mijn diploma Personeel en Arbeid aan de Hogeschool van ‘s-Hertogenbosch, werk ik sinds 1997 in het vakgebied van mens en arbeid, als personeelsadviseur, loopbaancoach en sinds 2011 ook als mindfulnesstrainer. Ik ben gediplomeerd Coach, MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) trainer voor volwassenen en jongeren, Mindful Teacher voor kinderen, ACT (Acceptance and Commitment Training) trainer voor volwassenen en Compassie trainer voor volwassenen. Deze diploma’s heb ik behaald bij de Academie voor Counselling en Coaching, See True Opleidingen in Maastricht, Instituut voor Aandacht en Mindfulness in België  en bij de Academie voor Mindful Teaching van Eline Snel.  Daarnaast heb ik diverse verdiepingsmodules gevolgd op het gebied van o.a. cognitieve psychologie, psychopathologie, angst, mindful bewegen en mindful exposure.

Maud Dijkema is categorie 1 trainer bij de VMBN

Ik ben lid van de VMBN (Vereniging Mindfulness Based trainers Nederland en Vlaanderen). Door deze vereniging ben ik ingedeeld in de hoogste categorie, categorie 1. Hierdoor kunnen deelnemers in bepaalde gevallen de mindfulness (gedeeltelijk) vergoed krijgen door de zorgverzekeraar. Zie voor meer informatie het hoofdstuk -tarieven en vergoedingen-.

Vanaf 2007 beoefen ik mindfulness. Het heeft mij zoveel gebracht dat ik behoefte kreeg om het te gaan delen. Op een voor mij natuurlijke wijze begon ik mindfulness te integreren in de coachingtrajecten en workshops die ik begeleidde. Dit smaakte naar meer en in 2010 besloot ik de opleiding te volgen om mindfulness trainer te mogen zijn. In de jaren dat ik de mindfulness geef  heeft de impact die de training op mensen heeft mij zo vaak verwonderd en het geeft me zoveel energie dat ik in 2014 de stap heb gezet me volledig te concentreren op het geven van mindfulness. Naast mindfulness beoefen ik sinds 2008 de vipassana meditatie en heb ik aan diverse retraites van 8 dagen deelgenomen, bij o.a. Frits Koster, ter verdieping van mijn eigen beoefening en mijn trainerschap.

mindfulness-voor-bedrijven

Mindfulness voor Bedrijven

Mindfulness in bedrijven leidt tot: energieke, fitte en gezonde medewerkers; minder stress en meer werkplezier; krachtig leiderschap; effectieve communicatie en samenwerking; concentratie en focus; vitaliteit.

Lees meer…

mindfulness-voor-scholen

Mindfulness voor Scholen

Mindfulness biedt een snelle, effectieve en duurzame oplossing bij zowel de problematiek die speelt bij de leerkrachten als bij de kinderen.

Mindfulness Nieuwegein geeft mindfulness op maat aan zowel de leerkrachten als aan de kinderen.

Lees meer…

mindfulness-voor-particulieren

Mindfulness Particulieren

Tijdens de individuele bijeenkomsten is er naast het beoefenen van de mindfulnessoefeningen ook tijd en ruimte om in te spelen op de individuele problematiek. Vanuit de mindfulnessfilosofie krijg je praktische handvatten aangereikt hoe je anders om kunt gaan met dat waar je tegenaan loopt.

Lees meer…


Maud Dijkema is categorie 1 trainer bij de VMBN. Deze waardering in de hoogste categorie heeft zij gekregen op basis van opleiding en ervaring.

Lees meer…