Mindfulness op het werk

Mindfulness in bedrijven leidt tot: energieke, fitte en gezonde medewerkers; minder stress en meer werkplezier; krachtig leiderschap; effectieve communicatie en samenwerking; concentratie en focus;  vitaliteit.
Ervaart u als medewerker, manager of eigenaar binnen het bedrijf een tekort aan één of meerdere van bovenstaande eigenschappen, dan kan mindfulness  een snelle, effectieve en duurzame oplossing bieden.

Mindfulness kan in bedrijven ingezet worden als losse training en ook als onderdeel van:

 • Mindfulness bij bedrijvenVitaliteitstraject;
 • Verzuimpreventie;
 • 1e en 2e spoor verzuim;
 • Empowerment;
 • Management Development;
 • Outplacement;
 • Coaching.

Mindfulness Nieuwegein biedt mindfulness op maat:

 • individuele trainingen en groepstrainingen
 • korte interventies en langere trajecten
 • op uw locatie of op een externe locatie
 • als losse interventie en als onderdeel van een ruimer (ontwikkel) traject.

Mindfulness Nieuwegein geeft geen standaard mindfulness training, maar een gerichte interventie op de specifieke problematiek

Bijvoorbeeld op het gebied van stressreductie, versterken van zelfvertrouwen, versterken van leiderschap, krachtige communicatie, sociale vaardigheden, omgaan met werkdruk en –hectiek, betere balans, vergroten van vitaliteit.

Klantreacties

Op mijn werk neem ik meer rustmomenten, waardoor de stress voor mij wat beter hanteerbaar is geworden. Ik ben hier heel blij mee.
Rianne
Door mindfulness voel ik sneller signalen in mijn lichaam die me waarschuwen voor stress, irritatie of boosheid. Doordat ik me hiervan bewust ben, kan ik bewust de keuze maken voor een pauze, een moment van bewustwording, waarna ik een keuze kan maken hoe ik met dit gevoel en dit moment om kan gaan.
Irene
In de interactie met collega’s ben ik rustiger geworden en sta ik meer open voor hun kant van de zaak.
Mark
We zitten nu op een van de eerste golven van een tsunami die mindfulness en emotionele intelligentie heet. De grote jongens en meisjes op deze planeet zijn er al mee bezig. Binnen vijf jaar is meditatie op de werkvloer net zo normaal als sporten.
Vitaliteit heeft positieve effecten op de productiviteit, klantgerichtheid, zelfvertrouwen, energieniveau, werkplezier en de kwaliteit van het werk. Gezondheidsgerelateerde risico’s nemen af.
Ik sta steviger in mijn werk.
Saskia
Apple, Google, McKinsey, Shell, Elsevier, KLM, T-Mobile hebben mindfulness al geïntegreerd als onderdeel van HR-, Vitaliteits- of MD-programma’s.
Tijdens mijn reis naar een betere balans in mijn leven, heb ik veel houvast aan mindfulness.Het heeft me weer met beide benen op de grond gezet en heeft me geleerd bewuster te leven en te genieten! Super bedankt Maud voor je begeleiding hierin.
Roos
Maud leert je anders te kijken naar je dagelijkse werkelijkheid, waardoor je daar meer onbevangen en waardevrij mee om kunt gaat. Dat is een verrijking
Robert

 

Relevante links

mindfulness-voor-bedrijven

Mindfulness voor Bedrijven

Mindfulness in bedrijven leidt tot: energieke, fitte en gezonde medewerkers; minder stress en meer werkplezier; krachtig leiderschap; effectieve communicatie en samenwerking; concentratie en focus; vitaliteit.

Lees meer…

mindfulness-voor-scholen

Mindfulness voor Scholen

Mindfulness biedt een snelle, effectieve en duurzame oplossing bij zowel de problematiek die speelt bij de leerkrachten als bij de kinderen.

Mindfulness Oosterhout geeft mindfulness op maat aan zowel de leerkrachten als aan de kinderen.

Lees meer…

mindfulness-voor-particulieren

Mindfulness voor Particulieren

Tijdens de individuele bijeenkomsten is er naast het beoefenen van de mindfulnessoefeningen ook tijd en ruimte om in te spelen op de individuele problematiek. Vanuit de mindfulnessfilosofie krijg je praktische handvatten aangereikt hoe je anders om kunt gaan met dat waar je tegenaan loopt.

Lees meer…

Vereniging voor Mindfulness

Vereniging voor Mindfulness

Maud Dijkema is aangesloten bij de Vereniging voor Mindfulness en door deze vereniging in oktober 2011 als één van de eersten in Nederland gecertificeerd als Mindfulness trainer.

Lees meer…